Архив за септември, 2009

 • Валтер Пал в България - септември 24th, 2009
 •        Световно известния бонсай майстор Валтер Пал посети гр. Варна от 18.09 до 21.09.2009 г.  по покана на „Бонсай-клуб България”.

         Събитието протече при отлична организация от страна на членовете на клуба. Сутринта на 19.09 господин Пал проведе лекции за отглеждането на широколистни и иглолистни бонсаи в конферентната зала на хотел „Модус”, а след обяд критика на бонсаи на членовете на клуба и съвети за тяхното бъдещо оформяне и развитие, която се проведе в района на градински център „АЛД – Паркове и градини”

  1

  2

  3

  4

  5

  6

  7

  8

  9

  10

  11

  12

  12-a

  13

        

         Кулминацията на събитието беше на 20.09, когато беше организиран workshop (работилница) на сцена „Раковина” в морската градина на гр. Варна. В продължение на целия ден членовете на клуба демонстрираха пред многобройната публика своите умения по оформяне на бонсаи под ръководството на бонсай майстора.

  14

  15

  16

  17

  18

        

         Господин Валтер Пал лично оформи три дървета и ги превърна от невзрачни храсти в красиви млади бонсаи.

  19

  20

  21

  22

  23

  24

  25

        

         Беше организирана и малка изложба, на която посетителите и случайните минувачи с възхищение се наслаждаваха на миниатюрните дръвчета, изложени от членовете на „Бонсай-клуб България”

  26

  27

        

         Господин Пал отпътува от България на 21.09 като сподели, че е останал със страхотни впечатления от визитата си у нас. Отличната организация, желанието и ентусиазма на клубните членове да се развиват и усъвършенстват очароваха бонсай майстора и той сподели, че отново би посетил страната ни.

  Специални благодарности на спонсорите на събитието:

  “Флоримекс България” ООД

  “Хоум Гарден ТТ” ЕООД

  Градински център “Ерика”

  Декоративен разсадник “Мавроматис – Гърция”

  “АЛД – Паркове и Градини” ЕООД

  “Телепол” – Шумен

  mOdus hotel

   

 • МОИТЕ ПЪРВИ БОНСАИ (снимки от 1997 г.) - септември 7th, 2009
 •      Намерих стари снимки на първите ми бонсаи. Качеството им е доста лошо защото са правени с добрата, стара “Skina” и после сканирани. Те и бонсаите не изглеждат много добре, но не бъдете много критични. Все пак това бяха първите ми стъпки в бонсай изкуството.

  bonsai stari 1

  bonsai stari 3

  bonsai stari 5 

   
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! TopBg.org Топ Класация